Slovenska čebelarska šola v Kambodži


Kako pomagati?


Čebelarska zveza Kambodže


Vse o čebelarjenju


Sodelujoči in donatorji

Slovenska čebelarska šola v Kambodži

Kje? Kambodža. Azija.

Povabilo v partnerstvo pri projektu
"Slovenska čebelarska šola v Kambodži"

V želji za večje mednarodno uveljavljanje slovenskega znanja in izkušenj nastaja v daljni Kambodži Slovenska čebelarska šola.  

Projekt Slovensko čebelarsko šolo v Kambodži podpirajo slovenski Rotary klubi, Čebelarska zveza Slovenije in predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Mednarodni projekt predstavlja priložnost, za katero verjamemo, da se v takšni obliki ponudi zelo redko. V projektu čebelarji in rotarijci sodelujemo, ter ga organizacijsko in finančno spremljamo od začetka. Projekt ne potrebuje velikih finančnih vlaganj, ima pa izredno velik poslovni, marketinški in socialno-humanitarni potencial.

Izjemnost mednarodnega projekta je že to, da smo ga poimenovali s slovenskim imenom. To smo storili namerno, kajti slovensko čebelarstvo in kranjska čebela sta po svetu prepoznavna kot vrhunska. Čebelarstvo se je kot gospodarska panoga vsekakor razvilo predvsem zaradi slovenskih zanesenjakov – npr. Antona Janše (prva visoko strokovna knjiga o čebelah že v času cesarice Marije Terezije) in Petra Pavla Glavarja. Kranjska čebela – kranjica – pa je cenjena kot najbolj marljiva delavka. Z večstoletno selekcijo in novimi znanji je slovensko čebelarstvo postalo sinonim uspešne panoge. Čebela simbolizira slovenske potenciale v mednarodni delitvi dela – z znanjem čebelarjev majhna kranjica ustvarja presenetljivo dodano vrednost in zagotavlja produkte za ohranjanje zdravja, povečuje donose v agronomiji itd.

Projekt predstavlja tudi poslovno priložnost, da preko projekta vzpostavite poslovne vezi na tržišču v Kambodži, ki je bilo zaradi zgodovinskih okoliščin hermetično zaprto in neizkoriščeno skoraj 30 let. Več

03.11.2008Poplave v Pursatu

Poplave v Pursatu Kljub temu, da je monsumski čas že minil je voda tako visoka, da je moral Soti preseliti panje v svojo malo hišo, ki je postala že "miljonsko" previvališče ;-)

(poleg njegove družine - žene in 5 hčer)

21.10.2008Perftech d.o.o. doniralo računalniško opremo

Perftech d.o.o. doniralo računalniško opremo Perftech d.o.o. je doniralo računalniško opremo (notebook in osebni računalnik) za potrebe slovenske čebelarske šole.
Hvala g. Janez Kožuh!
http://www.perftech.si/

24.09.2008Podjetje Bisol d.o.o. doniralo sončne celice - panele

Podjetje Bisol d.o.o. doniralo sončne celice - panele Podjetje Bisol d.o.o. je v projekt Slovenska čebelarska šola doniralo sončne celice, s katerima bomo elektrificirali šolo.V Kambodži, ki je zelo slabo elektrificirana bo to velika prednost. Ta neodvisnost od naftnih agregatov je bistvenega pomena pri polnjenju akumulatorjev, potrebnih za razsvetljavo, polnjenje notebookov, napajanje LCD monitorjev in hladilnika (kjer bi se naj za potrebe šole shranjevalo za ljudi in čebele zdravila, medicinske preparate, protistrupe, in podobno...)

Hvala!

http://www.bisol.si

04.08.2008Tradicionalno srečanje na Zelenici

Tradicionalno srečanje na Zelenici Na tradicionalnem že 25. vseslovenskem srečanju čebelarjev smo bili tudi mi, ki sodelujemo v projektu Slovenske čebelarske šole v Kambodži. Čudovito vreme je k plemenilni postaji Anton Janša pod Zelenico privabilo lepo število obiskovalcev.  Po  uradnem delu smo se vsedli  z  Branetom Kozincem in obljubil je  pomoč v obliki doniranja matic-kranjske sivke, ki jih vzreja. 

Hvala Brane!

16.06.2008Na obisku pri Sotiju, Srenjan in Tomažu v Kostanjevici na Krki

Na obisku pri Sotiju, Srenjan in Tomažu v Kostanjevici na Krki Matej jih je s hčerko Zojo obiskal v Kostanjevici. Prinesel jim je računalnik, da bodo lahko komuicirali preko interneta s svetom. Pripravil jim je angleški čebelarski slovar v katerega bodo lahko vpisovali slovenske oz. khmerske prevode. Ker sta se oba odločila (Soti in Srenjan), da se bosta učila slovenščine pa sta dobila še vsak svoj angleško-slovenski slovar, kamor sta vpisovala še khmerski prevod - tako bomo morda dobili tudi Slovensko-khmerski slovar? Kdo ve?

  <  [ 1-10 ]  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  [ 21-24 ]  >