Slovenska čebelarska šola v Kambodži


Kako pomagati?


Čebelarska zveza Kambodže


Vse o čebelarjenju


Sodelujoči in donatorji

Slovenska čebelarska šola v Kambodži

Kje? Kambodža. Azija.

Povabilo v partnerstvo pri projektu
"Slovenska čebelarska šola v Kambodži"

V želji za večje mednarodno uveljavljanje slovenskega znanja in izkušenj nastaja v daljni Kambodži Slovenska čebelarska šola.  

Projekt Slovensko čebelarsko šolo v Kambodži podpirajo slovenski Rotary klubi, Čebelarska zveza Slovenije in predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Mednarodni projekt predstavlja priložnost, za katero verjamemo, da se v takšni obliki ponudi zelo redko. V projektu čebelarji in rotarijci sodelujemo, ter ga organizacijsko in finančno spremljamo od začetka. Projekt ne potrebuje velikih finančnih vlaganj, ima pa izredno velik poslovni, marketinški in socialno-humanitarni potencial.

Izjemnost mednarodnega projekta je že to, da smo ga poimenovali s slovenskim imenom. To smo storili namerno, kajti slovensko čebelarstvo in kranjska čebela sta po svetu prepoznavna kot vrhunska. Čebelarstvo se je kot gospodarska panoga vsekakor razvilo predvsem zaradi slovenskih zanesenjakov – npr. Antona Janše (prva visoko strokovna knjiga o čebelah že v času cesarice Marije Terezije) in Petra Pavla Glavarja. Kranjska čebela – kranjica – pa je cenjena kot najbolj marljiva delavka. Z večstoletno selekcijo in novimi znanji je slovensko čebelarstvo postalo sinonim uspešne panoge. Čebela simbolizira slovenske potenciale v mednarodni delitvi dela – z znanjem čebelarjev majhna kranjica ustvarja presenetljivo dodano vrednost in zagotavlja produkte za ohranjanje zdravja, povečuje donose v agronomiji itd.

Projekt predstavlja tudi poslovno priložnost, da preko projekta vzpostavite poslovne vezi na tržišču v Kambodži, ki je bilo zaradi zgodovinskih okoliščin hermetično zaprto in neizkoriščeno skoraj 30 let. Več

20.10.2010Nalivi, poplave - še ni konec

Nalivi, poplave - še ni konec Otroci so v vsakem primeru veseli saj ni šole,voda je topla zato se cele dneve igrajo... odrasli pa imajo po navadi kup težav, posamezne družine se zaradi poplav kompletno preselijo v samostan, saj živijo prenisko in je njihov dom pod vodo...

16.10.2010Nalivi, poplave - ponovno

V Kambodži ponovno zelo močno dežuje, tako da poplavlja povsod. Do šole ni možno priti. Zaenkrat nimamo nobenih informacij kako je z njo.

13.10.2010Zbiranje podatkov o medonosnih rastlinah 2

Zbiranje podatkov o medonosnih rastlinah 2 Zbiranje podatkov o medonosnih rastlinah ni enostavno, cesta danes je, jutri je ni

12.10.2010Zbiranje podatkov o medonosnih rastlinah

Zbiranje podatkov o medonosnih rastlinah Edini pravi dokaz da je rastlina medonosna so čebele na cvetu in kaj ima v košarici. Podatki o medonosnih rastlinah bodo pomemben del izobraževanja.

25.09.2010Nazaj v Kambodžo

Projekt zopet nadaljujemo v Kambodži. Prvi cilji so: zagon čebelarske zveze Kambodže, vzpostavitev kontaktov in sodelovanja z univerzo v Phnom Penh-u, iskanje in raziskovanje medonosnih rastlin, razpis tečaja čebelarjenja in s tem začetek izobraževanja novih čebelarjev.

  <  [ 1-10 ]  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  [ 21-24 ]  >