Slovenska čebelarska šola v Kambodži


Kako pomagati?


Čebelarska zveza Kambodže


Vse o čebelarjenju


Sodelujoči in donatorji

Slovenska čebelarska šola v Kambodži

Kje? Kambodža. Azija.

Povabilo v partnerstvo pri projektu
"Slovenska čebelarska šola v Kambodži"

V želji za večje mednarodno uveljavljanje slovenskega znanja in izkušenj nastaja v daljni Kambodži Slovenska čebelarska šola.  

Projekt Slovensko čebelarsko šolo v Kambodži podpirajo slovenski Rotary klubi, Čebelarska zveza Slovenije in predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Mednarodni projekt predstavlja priložnost, za katero verjamemo, da se v takšni obliki ponudi zelo redko. V projektu čebelarji in rotarijci sodelujemo, ter ga organizacijsko in finančno spremljamo od začetka. Projekt ne potrebuje velikih finančnih vlaganj, ima pa izredno velik poslovni, marketinški in socialno-humanitarni potencial.

Izjemnost mednarodnega projekta je že to, da smo ga poimenovali s slovenskim imenom. To smo storili namerno, kajti slovensko čebelarstvo in kranjska čebela sta po svetu prepoznavna kot vrhunska. Čebelarstvo se je kot gospodarska panoga vsekakor razvilo predvsem zaradi slovenskih zanesenjakov – npr. Antona Janše (prva visoko strokovna knjiga o čebelah že v času cesarice Marije Terezije) in Petra Pavla Glavarja. Kranjska čebela – kranjica – pa je cenjena kot najbolj marljiva delavka. Z večstoletno selekcijo in novimi znanji je slovensko čebelarstvo postalo sinonim uspešne panoge. Čebela simbolizira slovenske potenciale v mednarodni delitvi dela – z znanjem čebelarjev majhna kranjica ustvarja presenetljivo dodano vrednost in zagotavlja produkte za ohranjanje zdravja, povečuje donose v agronomiji itd.

Projekt predstavlja tudi poslovno priložnost, da preko projekta vzpostavite poslovne vezi na tržišču v Kambodži, ki je bilo zaradi zgodovinskih okoliščin hermetično zaprto in neizkoriščeno skoraj 30 let. Več

31.12.2009Čebelja duržina Cerane na sedežu zveze

Čebelja duržina Cerane na sedežu zveze Soti je podaril nastajajoči zvezi čebeljo družino, da bo sedež zveze primerno opremljen za obiskovalce. Trenutno v bližini dobro medi in družinica cerane hitro napreduje.

27.12.2009Vesele praznike in srečno novo leto!

Pozdravljeni, verjetno se javljam zadnjič v tem letu. Žal še vedno nimam lepših novic, kar se ustanovitve zveze tiče. Zato pa pridno pripravljam izobraževalne programe in izdelal sem program dela za naslednja dva meseca. Skorajda preveč dela... a po drugi strani mi to daje dodatno energijo, ki jo izgubljam ob čakanju na ustanovitev zveze.

Lep pozdrav, Tomaz Ostir

Brane, Marko, Matej in ostali prijatelji v Sloveniji, ki podpirate idejo in projekt - iz Kambodže vam želimo lepe praznike in uspešno Novo leto 2010!

ps.
Pri nas v Kambodži praznujemo v kratkem še eno novo leto - Kitajsko novo leto.


19.12.2009Še vedno nimamo podpisov...

Pripravljam različne materiale. Drugo leto septembra, ko grem spet sem, bi lahko imeli vse pripravljeno in bi lahko začeli z izobraževanjem. Poslal bom vabila na vse NGO-je v Kambodži (na nevladne organizacije), da lahko pošljejo domačine na izobraževanje. Pripravljam tržni material, knjigo, panje, zapiske.... Če bo šlo vse po sreči, vam kmalu pošljem naslovnico za knjigo. Zveze še ni, ni podpisov... in nič ne morem narediti, da bi pospešil proceduro. lp, Tom


14.12.2009ponovno... težave s podpisi za ustanovitev zveze

ponovno... težave s podpisi za ustanovitev zveze

Guverner province je sedaj podpisal brez tezav, je pa novo, da moramo po novem dobiti podpise še osmih uradnikov .........torej štirje so že, še štirje podpisi pa v Phnom Penh... Pošiljam pa vam fotografije naših čebelic. lp, Tom

 


05.12.2009logotip čebelarske zveze v Kambodži

logotip čebelarske zveze v Kambodži Prvič vam predstavljamo osnutek logotipa čebelarske zveze v Kambodži.

  <  [ 1-10 ]  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  [ 21-24 ]  >