Slovenska čebelarska šola v Kambodži


Kako pomagati?


Čebelarska zveza Kambodže


Vse o čebelarjenju


Sodelujoči in donatorji

Slovenska čebelarska šola v Kambodži

Kje? Kambodža. Azija.

Povabilo v partnerstvo pri projektu
"Slovenska čebelarska šola v Kambodži"

V želji za večje mednarodno uveljavljanje slovenskega znanja in izkušenj nastaja v daljni Kambodži Slovenska čebelarska šola.  

Projekt Slovensko čebelarsko šolo v Kambodži podpirajo slovenski Rotary klubi, Čebelarska zveza Slovenije in predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Mednarodni projekt predstavlja priložnost, za katero verjamemo, da se v takšni obliki ponudi zelo redko. V projektu čebelarji in rotarijci sodelujemo, ter ga organizacijsko in finančno spremljamo od začetka. Projekt ne potrebuje velikih finančnih vlaganj, ima pa izredno velik poslovni, marketinški in socialno-humanitarni potencial.

Izjemnost mednarodnega projekta je že to, da smo ga poimenovali s slovenskim imenom. To smo storili namerno, kajti slovensko čebelarstvo in kranjska čebela sta po svetu prepoznavna kot vrhunska. Čebelarstvo se je kot gospodarska panoga vsekakor razvilo predvsem zaradi slovenskih zanesenjakov – npr. Antona Janše (prva visoko strokovna knjiga o čebelah že v času cesarice Marije Terezije) in Petra Pavla Glavarja. Kranjska čebela – kranjica – pa je cenjena kot najbolj marljiva delavka. Z večstoletno selekcijo in novimi znanji je slovensko čebelarstvo postalo sinonim uspešne panoge. Čebela simbolizira slovenske potenciale v mednarodni delitvi dela – z znanjem čebelarjev majhna kranjica ustvarja presenetljivo dodano vrednost in zagotavlja produkte za ohranjanje zdravja, povečuje donose v agronomiji itd.

Projekt predstavlja tudi poslovno priložnost, da preko projekta vzpostavite poslovne vezi na tržišču v Kambodži, ki je bilo zaradi zgodovinskih okoliščin hermetično zaprto in neizkoriščeno skoraj 30 let. Več

07.01.2011Pismo o nameri Visoke šole za varstvo okolja Velenje

Pismo o nameri Visoke šole za varstvo okolja Velenje Visoka šola za varstvo okolja je podprla naš projekt s pismom o nameri.

27.12.2010Ngo Hope - čebelarsko izobraževanje

Ngo Hope - čebelarsko izobraževanje Nevladna organizacija Hope, locirana v Pursat provinci, se je odločila za čebelarski projekt. Upokojeni Ameriški čebelar Doglas Johnson, mentor projekta nas je našel na spletu in povabil k sodelovanju pri izobraževanju novih čebelarjev. Seveda smo se vabilu odzvali in na uvodnih predavanjih pomagali pri predstavitvi Čebelarske zveze in vizije čebelarjenja v Kambodži.

27.12.2010Povabilo na 1. izobraževanje

Povabilo na 1. izobraževanje od 22. januarja dalje bo potekalo prvo izobraževanje, ki ga organizira BAC
več na: http://www.cambodia-bee.org/files/documents/bee_training_annoucement_.pdf

17.12.2010Razips - 1. izobraževanje

Tri dni je od kar sem določil datum prvega izobraževanja (15.1.2011) , ki ga pripravljamo v okviru Kamboške čebelarske zveze oz. Slovenske čebelarske šole v Kambodži in kapacitete so že kar lepo zasedene...

13.12.2010Darilo zelo uglednega srbskega čebelarja

Darilo zelo uglednega srbskega čebelarja

Te dni nas je razveselila pošiljka iz Srbije. Gospod Veroljub Umeljić, mi je podaril zbirko dosedaj objavljenih časopisov Pčelarski žurnal in knjigo Enciklopedija Pčelarstva. Zelo dobrodošlo darilo v zadnjih dneh pripravljanja predavanj. G. Umeljić je eden od najkreativnejših čebelarjev današnjega časa. Trologija: Atlas medonosnog bilja prvi in drugi del , Pčelarstvo in Enciklopedija pčelarstva so stvaritve sprejete z velikim spoštovanjem tudi izven meja Srbije. Ravno tako njegov tromesečnik Pčelarski žurnal po bogati vsebini kotira zelo visoko med svetovnimi čebelarskimi publikacijami. Hvala g.Veroljub. Hvala g.Ivan.
Tomaž


  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [ 11-20  21-24 ]  >