Slovenska čebelarska šola v Kambodži


Kako pomagati?


Čebelarska zveza Kambodže


Vse o čebelarjenju


Sodelujoči in donatorji

Slovenska čebelarska šola v Kambodži

Kje? Kambodža. Azija.

Povabilo v partnerstvo pri projektu
"Slovenska čebelarska šola v Kambodži"

V želji za večje mednarodno uveljavljanje slovenskega znanja in izkušenj nastaja v daljni Kambodži Slovenska čebelarska šola.  

Projekt Slovensko čebelarsko šolo v Kambodži podpirajo slovenski Rotary klubi, Čebelarska zveza Slovenije in predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Mednarodni projekt predstavlja priložnost, za katero verjamemo, da se v takšni obliki ponudi zelo redko. V projektu čebelarji in rotarijci sodelujemo, ter ga organizacijsko in finančno spremljamo od začetka. Projekt ne potrebuje velikih finančnih vlaganj, ima pa izredno velik poslovni, marketinški in socialno-humanitarni potencial.

Izjemnost mednarodnega projekta je že to, da smo ga poimenovali s slovenskim imenom. To smo storili namerno, kajti slovensko čebelarstvo in kranjska čebela sta po svetu prepoznavna kot vrhunska. Čebelarstvo se je kot gospodarska panoga vsekakor razvilo predvsem zaradi slovenskih zanesenjakov – npr. Antona Janše (prva visoko strokovna knjiga o čebelah že v času cesarice Marije Terezije) in Petra Pavla Glavarja. Kranjska čebela – kranjica – pa je cenjena kot najbolj marljiva delavka. Z večstoletno selekcijo in novimi znanji je slovensko čebelarstvo postalo sinonim uspešne panoge. Čebela simbolizira slovenske potenciale v mednarodni delitvi dela – z znanjem čebelarjev majhna kranjica ustvarja presenetljivo dodano vrednost in zagotavlja produkte za ohranjanje zdravja, povečuje donose v agronomiji itd.

Projekt predstavlja tudi poslovno priložnost, da preko projekta vzpostavite poslovne vezi na tržišču v Kambodži, ki je bilo zaradi zgodovinskih okoliščin hermetično zaprto in neizkoriščeno skoraj 30 let. Več

22.01.20111.predavanja-Sothi Eong

1.predavanja-Sothi Eong Prvi izučeni kamboški čebelar. Njegovo znanje in izkušnje so udeležencem veliko pripomogli k lažjemu razumevanju zato so ga z veseljem poslušali.

22.01.20111.predavanja-Chadimang Hing

1.predavanja-Chadimang Hing Chadimang Hing, njegov prispevek k prvem seminarju je velik. Brez njega predavanja ne bi bila tako profesionalna kot so bila. Poskrbel je za prevod predavanj v kmerski jezik, predaval je, poleg tega pa občasno tudi simultano prevajal.

21.01.20111.predavanja-pozdrav g.Lay VISETH-a

1.predavanja-pozdrav g.Lay VISETH-a Tako je tu v navadi je poslusatelje je pred predavanji pozdravil g.Lay VISETH, vice direktor Department of Agriculture (of agriculture Specialist in small business and agriculture), Province Pursat, kjer se je odvil teoretični del predavanj.

V uvodnem nagovoru sem tudi sam (Tomaž Oštir) spregovoril o podpori slovenskih čebelarjev in podpori Rotary Slovenija (Rotary kluba Barbara celjska).

21.01.20111.predavanja-Vprašalnik o pričakovanjih

1.predavanja-Vprašalnik o pričakovanjih Pred predavanji kratek smo pripravili vprašalnik o pričakovanjih slušateljev. Udeleženci predavanj so bili iz vseh predelov province Pursat (zajema velikost 2/3 Slovenije).

07.01.2011Nacionalni inštitut za biologijo pristopil k projektu

Nacionalni inštitut za biologijo pristopil k projektu S pismom o nameri je Nacionalni inštitut za biologijo pristopil k projektu Bee to be. Veselimo se sodelovanja, ki bo poglobil projekt tudi s poglobljenim znanstvenim pristopom.

  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [ 11-20  21-24 ]  >