Slovenska čebelarska šola v Kambodži


Kako pomagati?


Čebelarska zveza Kambodže


Vse o čebelarjenju


Sodelujoči in donatorji

Slovenska čebelarska šola v Kambodži

Kje? Kambodža. Azija.

Povabilo v partnerstvo pri projektu
"Slovenska čebelarska šola v Kambodži"

V želji za večje mednarodno uveljavljanje slovenskega znanja in izkušenj nastaja v daljni Kambodži Slovenska čebelarska šola.  

Projekt Slovensko čebelarsko šolo v Kambodži podpirajo slovenski Rotary klubi, Čebelarska zveza Slovenije in predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Mednarodni projekt predstavlja priložnost, za katero verjamemo, da se v takšni obliki ponudi zelo redko. V projektu čebelarji in rotarijci sodelujemo, ter ga organizacijsko in finančno spremljamo od začetka. Projekt ne potrebuje velikih finančnih vlaganj, ima pa izredno velik poslovni, marketinški in socialno-humanitarni potencial.

Izjemnost mednarodnega projekta je že to, da smo ga poimenovali s slovenskim imenom. To smo storili namerno, kajti slovensko čebelarstvo in kranjska čebela sta po svetu prepoznavna kot vrhunska. Čebelarstvo se je kot gospodarska panoga vsekakor razvilo predvsem zaradi slovenskih zanesenjakov – npr. Antona Janše (prva visoko strokovna knjiga o čebelah že v času cesarice Marije Terezije) in Petra Pavla Glavarja. Kranjska čebela – kranjica – pa je cenjena kot najbolj marljiva delavka. Z večstoletno selekcijo in novimi znanji je slovensko čebelarstvo postalo sinonim uspešne panoge. Čebela simbolizira slovenske potenciale v mednarodni delitvi dela – z znanjem čebelarjev majhna kranjica ustvarja presenetljivo dodano vrednost in zagotavlja produkte za ohranjanje zdravja, povečuje donose v agronomiji itd.

Projekt predstavlja tudi poslovno priložnost, da preko projekta vzpostavite poslovne vezi na tržišču v Kambodži, ki je bilo zaradi zgodovinskih okoliščin hermetično zaprto in neizkoriščeno skoraj 30 let. Več

26.10.2014Čebele in čebelarjenje v Kambodži

Čebele in čebelarjenje v Kambodži Obsežen članek o zgodovini projekta BEE TO BE in samem čebelarjenju v preteklih letih v Kambodži. Celoten članek poiščite v Reviji BEE WORLD, volume 92, summer 2014.

26.03.2014Kamboške čebele v čebelarski literaturi

Kamboške čebele v čebelarski literaturi Za vse, ki vam Srbski jezik ne dela težav v številkah Pčelarskega žurnala lahko poiščete zanimivo branje o Kamboških avtohtonih čebelah.

26.03.2014Izobraževanje s področja čebelarjenja v Kambodži 15-16 Marec 2014

Izobraževanje s področja čebelarjenja v Kambodži 15-16 Marec 2014 Za uspešno čebelarjenje v Kambodži je pomembno razumevanje specifičnih pogojev te dežele in seveda poznavanje čebeljega življenja. Le potrpežljivo spremljanje narave in ljubezen do čebel nizata rezultate. Tako v obliki spoznanj, kot v medu.

08.03.2014Kamboške čebele na svetovnih spletih

http://www.atlashymenoptera.net/page.asp?id=238 http://www.ibra.org.uk/articles/Bee-World

03.03.2014Izobraževanje s področja čebelarjenja v Kambodži

Izobraževanje s področja čebelarjenja v Kambodži Vabljeni na izobraževanje, organizirano v Pailinu: - Teorija : 15th – 16th, Marec 2014 - Praktično delo s čebelami: 17 – 19 Marec 2014 Več informacij na elektronskem naslovu: tomaz.ostir@cambodia-bee.org ali po telefonu Tel: (855)92 176 465 Izobraževanje organizira ČEBELARSKA ZVEZA KAMBODŽE

  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  [ 11-20  21-24 ]  >